Utställning 

Linköpings universitet och Region Östergötland har fått äran att stå som värd för denna inspirerande och viktiga nationella konferens inom området medicinsk teknik som brukar attrahera ca 400 - 500 deltagare. 


Östergötland har en lång tradition av medicinsk teknik och erbjuder därför en medicinteknisk kompetens i världsklass med stark forskning, gedigen utbildning, vård & omsorg av hög kvalité samt ett aktivt näringsliv. Ett nära samarbete mellan akademi, vård & omsorg och näringsliv möjliggör att behov inom hälso- och sjukvård tillgodoses. Östergötland vill vara en katalysator för hållbarhet i framtidens medicintekniska system och innovationer – en tummelplats för internationellt ledande forskare och lärare där ny kunskap skapas och sprids. 


Målsättningen med Medicinteknikdagarna är att under två dagar kunna inspirera och erbjuda intressanta plenarföreläsningar, senaste nytt inom MT-området, paneldiskussioner, leverantörs- samt forskningspresentationer med speciellt fokus på två områden som har hög aktualitet just nu – digitalisering och innovation. Traditionsenligt presenteras också en industriell utställning!


En annan viktig målsättning med Medicinteknikdagarna är att erbjuda en mötesarena som främjar nätverkande och nationella samarbetsinitiativ för att ytterligare föra det medicintekniska området framåt. Under Medicinteknikdagarna samlas därför branschens alla viktiga intressenter, såsom den medicintekniska ingenjörskåren, medicintekniska forskare, företag och experter, representanter för hälso- och sjukvården och myndigheter samt landets medicintekniska kluster för två gemensamma dagar.


Hälso- och sjukvården i Sverige kraftsamlar just nu för att ytterligare effektivisera sitt arbete, och här har bland annat digitalisering och medicintekniska innovationer sin självklara plats som viktiga pusselbitar i den fortsatta utvecklingen. Kom och dela med dig av ditt eget arbete samt inspireras och ta del av andras utveckling du också!

Årets fokusområden
·         Digitalisering

·         Innovation

 

Målgrupper
·         Den medicintekniska ingenjörskåren

·         Medicintekniska forskare, företag och experter

·         Representanter för hälso- och sjukvården

·         Myndigheter samt landets medicintekniska kluster

Som vanligt anordnas en utställning i anslutning till konferensen där ni är välkomna att ställa ut era produkter. I år kommer utställningen att vara i Marmorfoajén, i direkt anslutning till den stora plenisalen, Crusellhallen, på entréplan på Linköping Konsert & Kongress.
Utställningen är en öppen utställning utan monterväggar. Platserna är begränsade så boka redan nu!

 

  • Kaffet serveras i utställningsdelen i mingelform.

  • Mingelyta i utställningen med många ståbord som ger chans till ökat antal kontakter.

  • Stor satsning på digitalisering och innovation.

  • Satsningar på inbjudningar för personal/studenter m.fl, med intresse för medicinteknisk utrustning, utöver konferensdeltagarna, diskuteras just nu av den lokala organisationskommittén. Mer information om detta kommer.